PËR PROJEKTIN

Projekti “Njerëz të (jashtë)zakonshëm”, i cili është iniciuar në vitin 2019 nga Qendra për studime historike dhe dialog, që nga fillimi ishte i përqendruar në marrëdhëniet ndërmjet njerëzve nga komuniteti shqiptar dhe serb. Me vetëdije kemi lënë mënjanë “kontekstin e madh”, respektivisht “politikat e mëdha”. Gjithashtu, nuk ka prekur të ashtuquajturit narrativet e mëdhenj ose çështjet e interesave të promovuara etno-nacionale. Qënga fillimi, vëmendja jonëishte përqendruar në mikro-kozmosin e (bashkë)jetesës së njerëzve të zakonshëm, si dhe përditshmërinë e marrëdhënieve ndëretnike ndërmjet serbëve dhe shqiptarëve në të kaluarën dhe sot.

 

PËR MË SHUMË ...

Ndërmjet diskriminimit dhe integrimit të paplanifikuar

Shkarkoni publikimin në PDF

Besët shqiptaro-serbe 1906-1907

Shkarkoni publikimin në PDF

LAJMET E FUNDIT

Ndiqni lajmet e fundit në faqen tone të internetit.

LAJMET